Lähetät paketit ajoissa, jotta ne ehtivät jouluksi perille

minusta
Kuljetusala ja sen palvelut

Käytämme kuljetuspalveluja lähes joka päivä. Oli kyse sitten muutosta, tavaroiden tilauksesta tai bussimatkasta. Tässä blogissa keskitytään kuljetuspalveluiden tuottamiseen ja ostamiseen. Pureudutaan siihen mitä eri kuljetusalan palveluita on olemassa, kuinka niitä tuotetaan ja mitä kuljetusalan yrittäminen vaatii sekä millainen ala on. Annetaan vinkkejä myös kuljetusalan palveluiden ostamiseen, sillä on asioita joista kannattaa olla tietoinen, jotta palvelun hankinta menee mahdollisimman sujuvasti. Esimerkiksi muuttopalveluiden sisältöjen välillä on eroja, joista on hyvä tietää ja pari asiaa, joita muistaa kun pyytää tarjousta omalle muutolleen. Tai jos ostaa pikakuljetuspalveluita, olisi hyvä tietää eroja niiden nopeuksissa ja hinnoissa. Käymme myös läpi mitä erilaisia ammattinimikkeitä tämän alta löytyy ja kuinka näihin voi kouluttautua.

Haku
Kategoriat

Lähetät paketit ajoissa, jotta ne ehtivät jouluksi perille

2 December 2022
 Kategoriat: , Blog


Jouluostosten tekeminen verkossa vähentää todistetusti monen joulustressiä. Paketteja lähetetään myös lahjoina ystäville ja sukulaisille ympäri Suomea sekä usein myös kauemmaskin. Postipaketteja toimittavat yrityksen osaavat varautua joka jouluiseen ruuhkaan ja sähköinen kaupankäynti toimii sujuvasti, kun tuotteet kulkevat nopeasti lähettäjältä vastaanottajalle. Verkkokaupoista on helppo tilata paketteja suoraan pakettiautomaatteihin, joita on yli 400 keskeisillä paikoilla ympäri maata. Jos verkkokaupan kautta ei voi valita pakettiautomaatti toimitustavaksi, voit valita, että paketit toimitetaan postiin tai kotiisi.

Lähetä paketit ajoissa

Jos haluat että lahjasi ehtivät jouluksi perille, viimeinen päivä kotimaan pakettien lähettämiseen on yleensä 17.12. Ennakkoon maksetut paketit voi lähettää mistä tahansa pakettiautomaatista tai postitoimistosta. Ulkomaan paketit tule lähettää aiemmin. Toimitusaika on Baltian maihin noin 2-3 pankkipäivää, 2-5 pankkipäivää Pohjoismaihin, 3-7 pankkipäivää muualle Eurooppaan ja 6-15 pankkipäivää muualle maailmaan. Pikapakettien toimitusaika on 1-3 työpäivää EU:n alueella ja 2-8 työpäivää muualla maailmassa. Toimitusajat ovat vain ohjeistuksia, yleensä kannatta varautua pidempiin toimitusaikoihin. Tavaroiden lähettämiseen postitse soveltuvien pakkauslaatikoiden ja pahvilaatikoiden mitat ilmoitetaan kartonkien ulkomittoina. Lähetyshinnat riippuvat laatikon koosta sekä painosta. Pienemmät postilaatikkoihin mahtuvat paketit pääsevät yleensä nopeitten ja edullisimmin perille. 

Ihan kaikkea ei voi lähettää lahjaksi, joten kannattaa pohtia mitä paketteihin pakkaa. Esimerkiksi arvopaperit, jalokivet ja muut arvoesineet, kuten taide- ja antiikkiesineet, lähetetään lähettäjän omalla vastuulla. Myöskään herkästi pilaantuvia jouluherkkuja ei kannata paketoida, sillä paketit kokevat matkallaan useita lämpötilavaihteluita. Elävät kasvit eivät myöskään välttämättä kestä lähetystä ja eläviä kasveja ei saa usein viedä ulkomaille.

Muista kierrättää myös pakettien pakkausmateriaalit

Pahvin kierrätykseen kuuluvat pahvilaatikot, ruskea pahvi ja aaltopahvi sekä ruskeat paperikassit. Kartongin kierrätykseen ei saa laittaa märkää tai likaista kartonkia, kalvoa tai foliota sisältävää kartonkia, styroksia, muovi- tai nestepakkauksia. Märkä ja likainen pahvi laitetaan energiajätteeseen. Teippejä, koukkuja tai etikettejä ei tarvitse poistaa kierrätettävästä kartongista. Kierrätyskartonkia uusiokäytetään kartongin valmistukseen, erityisesti aaltopahvin raaka-aineena. Hyväkuntoista lahjapaperia voi käyttää uudelleen tai käyttää esimerkiksi jouluisiin askartelutöihin. Jos heität lahjan käärepaperin pois, lajittele se sekajätteeseen. Paperipussit kuuluvat kartonkikeräykseen ja hyväkuntoiset lahjapussit voi käyttää uudelleen. Kolliveikot Oy toimittaa paketit perille Oulussa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Meri-Lapin alueella.