Kun on aika keskustella vanhuksen ajotaidoista - senioriskootteri loistava vaihtoehto

minusta
Kuljetusala ja sen palvelut

Käytämme kuljetuspalveluja lähes joka päivä. Oli kyse sitten muutosta, tavaroiden tilauksesta tai bussimatkasta. Tässä blogissa keskitytään kuljetuspalveluiden tuottamiseen ja ostamiseen. Pureudutaan siihen mitä eri kuljetusalan palveluita on olemassa, kuinka niitä tuotetaan ja mitä kuljetusalan yrittäminen vaatii sekä millainen ala on. Annetaan vinkkejä myös kuljetusalan palveluiden ostamiseen, sillä on asioita joista kannattaa olla tietoinen, jotta palvelun hankinta menee mahdollisimman sujuvasti. Esimerkiksi muuttopalveluiden sisältöjen välillä on eroja, joista on hyvä tietää ja pari asiaa, joita muistaa kun pyytää tarjousta omalle muutolleen. Tai jos ostaa pikakuljetuspalveluita, olisi hyvä tietää eroja niiden nopeuksissa ja hinnoissa. Käymme myös läpi mitä erilaisia ammattinimikkeitä tämän alta löytyy ja kuinka näihin voi kouluttautua.

Haku
Kategoriat

Kun on aika keskustella vanhuksen ajotaidoista - senioriskootteri loistava vaihtoehto

2 May 2022
 Kategoriat: , Blog


Ei ole harvinaista olla huolissaan iäkkään läheisen ajotaidoista. Ajaminen edellyttää fyysistä ja henkistä terveyttä, jotka molemmat voivat heikentyä iän myötä. Ajamisesta luopumisen puheeksi ottaminen voi olla vaikeaa. Keskustelu on kuitenkin tärkeää, varsinkin koska yli 65-vuotiaiden kuljettajien vakavat liikenneonnettomuudet lisääntyvät. Jotkut iäkkäät ihmiset saattavat tunnistaa itse, milloin on aika luovuttaa auton avaimet, mutta toiset saattavat tarvita perheenjäsenen tai hoitajan kehotuksen, ennen kuin he vapaaehtoisesti luopuvat ajamisesta lopullisesti.

Näin keskustelet ikä-ihmisen kanssa ajotaidon heikentymisestä

Ennen kuin vaadit lähimmäistäsi luovuttamaan avaimet, kysy ensin häneltä miten hän näkee oman ajotaitonsa ja valmiutensa. Hän saattaa aluksi puolustautua tai olla haluton myöntämään, ettei hän ole enää yhtä terävä kuin ennen. Tämä keskustelun aloitus saattaa kuitenkin saada hänet pohtimaan ajokykyään. Voit myös varovasti huomauttaa itse tekemistäsi havainnoista, kuten: "Huomaan, ettet aja enää yhtä helposti tiettyihin paikkoihin" tai "Vaikuttaa siltä, että vältät pysäköintiä vaikeisiin parkkiruutuihin". Käytä aikaa kuuntelemiseen, ennen kuin alat esittää ratkaisuja. Saatat joutua käymään tämän keskustelun muutaman kerran, ennen kuin otat esiin ajatuksen ajamisesta luopumisesta. Ellei sinulla ole vakavaa huolta siitä, että hän pääsee ratin taakse, voit antaa läheisellesi aikaa, jotta hän voi tehdä päätöksensä itse.

Korosta autottomuuden etuja ja tarjoa vaihtoehtoja

Vaikka autoilusta luopuminen voi tuntua suurelta menetykseltä, autosta eroon pääsemisestä on myös myönteisiä hyötyjä. Ensinnäkin auton rekisteröinnistä, vakuutuksesta, huollosta ja polttoaineesta ei enää tarvitse maksaa jatkuvasti. Vaikka taksikulut ja julkisen liikenteen lisäkustannukset otettaisiin huomioon, se on todennäköisesti parempi ratkaisu budjetille. Kävelystä on myös terveyshyötyjä, vaikka kyseessä olisi vain lyhyt matka kauppaan tai bussipysäkille. Onneksi vaihtoehtoja löytyy ja älä aliarvioi uuden liikuntaskootterin nuorentavaa voimaa. Mahdollisuus liikkua missä ja milloin tahansa parantaa seniorin elämänlaatua ja auttaa häntä liikkumaan itsenäisesti uudelleen. Senioriskootterit nostavat jatkuvasti suosiotaan. Senioriskootteri tarjoaa vanhukselle mahdollisuuden kulkea itsenäisesti haluamiinsa paikkoihin, jolloin hän ei ole riippuvainen muiden aikatauluista. Senioriskootteri on turvallisempi vaihtoehto autoon verrattuna ja siinä on myös pienemmät juoksevat kulut, sillä skootterista ei tarvitse maksaa veroja ja ne toimivat sähköllä. Senioriskoottereita on useita eri malleja, jotkut niistä ovat jopa kokoon taitettavia, joten ne voidaan ottaa mukaan esimerkiksi invataksiin. Senioriskootterit on suunniteltu myös Suomen talvioloihin, joten kyse ei ole vain kesä menopelistä. Esimerkisi Juro Sähköajoneuvot Oy tarjoaa laajan valikoiman senioriskoottereita.