Kuljetuspalvelut apunasi eri tilanteissa

minusta
Kuljetusala ja sen palvelut

Käytämme kuljetuspalveluja lähes joka päivä. Oli kyse sitten muutosta, tavaroiden tilauksesta tai bussimatkasta. Tässä blogissa keskitytään kuljetuspalveluiden tuottamiseen ja ostamiseen. Pureudutaan siihen mitä eri kuljetusalan palveluita on olemassa, kuinka niitä tuotetaan ja mitä kuljetusalan yrittäminen vaatii sekä millainen ala on. Annetaan vinkkejä myös kuljetusalan palveluiden ostamiseen, sillä on asioita joista kannattaa olla tietoinen, jotta palvelun hankinta menee mahdollisimman sujuvasti. Esimerkiksi muuttopalveluiden sisältöjen välillä on eroja, joista on hyvä tietää ja pari asiaa, joita muistaa kun pyytää tarjousta omalle muutolleen. Tai jos ostaa pikakuljetuspalveluita, olisi hyvä tietää eroja niiden nopeuksissa ja hinnoissa. Käymme myös läpi mitä erilaisia ammattinimikkeitä tämän alta löytyy ja kuinka näihin voi kouluttautua.

Haku
Kategoriat

Kuljetuspalvelut apunasi eri tilanteissa

11 August 2020
 Kategoriat: , Blog


Kuljetuspalvelu voi olla mitä vain kuljetusta - niin ihmisten, tavaran kuin eläintenkin. Monet kuljetuspalveluja tarjoavat yritykset keskittyvät tietyntyyppisiin kuljetuksiin ja kalustoon. Joillakin on suurten lastien kuljettamiseen tarvittavaa järeämpää kalustoa, toiset ovat erikoistuneet esimerkiksi vammais- tai koulukuljetuksiin. Yksityishenkilölle kuljetuspalvelu saattaa kuulostaa suuremmaltakin toiminnalta, mutta yksinkertaisuudessaan se on asian kuljettamista paikasta a paikkaan b -palvelu, jota jokainen meistä joskus tarvitsee.

Mitä kaikkea voi kuljettaa?

Oikeastaan minkä tahansa asian kuljettamiseen löytyy ratkaisu. Kuljettaminen ja toimittaminen ovat kuljetuspalveluiden erikoisalaa, joten ammattilaisen käsissä voit luottaa siihen, että kuljetettavat tavarat tai ihmiset päsevät mukavasti ja turvallisesti perille. Kuljetettavaksi voi jättää esimerkiksi kylmää vaativia elintarvikkeita, rakennustarvikkeita, huonekaluja tai elektroniikkaa. Muuttopalvelu on yksi kuljetuspalvelun muoto, jota moni meistä on elämänsä aikana käyttänyt. Verkkokaupan kasvaessa tavaran toimittaminen yksityishenkilöille yleistyy kovaa vauhtia ja erilaisia kuljetuspalveluita tarjoaville yrityksille on yhä suurempi markkina. Toinen kasvava markkina ovat ruokalähettipalvelut, jotka nekin ovat kuljetuspalveluita. Ruokalähettipalvelut voivat toimittaa esimerkiksi ravintolan tai catering-yrityksen tekemän ruoan asiakkaalle, jolloin ruoan valmistajan tai ostajan ei tarvitse huolehtia sen toimittamisesta.

Ihmisten kuljettamisessa kuljetuspalvelu voi tarkoittaa niin linja-auton ja kuljettajan vuokraamista kertaluontoisesti kuin säännöllistä koulu- tai vammaiskuljetustakin. Ihmisten kuljettamiseen erikoistuneita palveluita ovat muun muassa erilaiset taksipalvelut. Niin ihmisiä kuin tavaraakin kuljettaessa on tärkeää varmistua kaluston sopivuudesta juuri siihen tehtävään, jotta kuljetus hoituu turvallisesti ja kitkattomasti. Kuljetuspalvelun luonteeseen kuuluu sekä kaluston että kuljettajan palkkaaminen. Kuljettaja on siis tottunut ajamaan juuri tätä kulkuvälinettä, jolloin kuljettaminen on mahdollisesti turvallisempaa kuin vaikkapa linja-auton ajaminen kokemattoman yksityishenkilön toimesta.

Miten valita oikea kuljetuspalveluyritys?

Kuljetuspalvelun valinta lähtee omasta tarpeestasi - mitä haluat kuljettaa? Onko kyseessä toistuva kuljetus vai kertaluontoisen palvelun tarve? Jos kyseessä on tavara, tarvitseeko se tietynlaisen lämpötilan säilyäkseen. Kuinka nopeasti kuljetuksen pitäisi hoitua? Voit tutkailla oman alueesi kuljetuspalvelua tarjoavia yrityksiä helposti verkossa. Tarjouspyynnön voi pyytää useammalta yritykseltä, jotta saat kuvan hintahaitarista ja voit valita juuri sinun budjettiisi sopivan palveluntarjoajan.

Kuljetuspalveluala digitalisoituu muiden alojen lailla. Varsinkin pienempien toimitusten kuljettaminen sujuu kätevästi erilaisten sovellusten tai internetin varaus- ja maksupalveluiden kautta. Ehkä oletkin jo kokeillut esimerkiksi ruoan tai taksin tilaamista puhelimesta tai paketin lähettämistä pakettiautomaatista. Nämä kaikki ovat tavalla tai toisella kuljetuspalveluita.

Mikäli etsit kuljetuspalvelua Oulun seudulla, voit kääntyä esimerkiksi Kolliveikot Oy:n puoleen.