Miksi pikakuljetukset ovat hyvä asiakkaalle?

minusta
Kuljetusala ja sen palvelut

Käytämme kuljetuspalveluja lähes joka päivä. Oli kyse sitten muutosta, tavaroiden tilauksesta tai bussimatkasta. Tässä blogissa keskitytään kuljetuspalveluiden tuottamiseen ja ostamiseen. Pureudutaan siihen mitä eri kuljetusalan palveluita on olemassa, kuinka niitä tuotetaan ja mitä kuljetusalan yrittäminen vaatii sekä millainen ala on. Annetaan vinkkejä myös kuljetusalan palveluiden ostamiseen, sillä on asioita joista kannattaa olla tietoinen, jotta palvelun hankinta menee mahdollisimman sujuvasti. Esimerkiksi muuttopalveluiden sisältöjen välillä on eroja, joista on hyvä tietää ja pari asiaa, joita muistaa kun pyytää tarjousta omalle muutolleen. Tai jos ostaa pikakuljetuspalveluita, olisi hyvä tietää eroja niiden nopeuksissa ja hinnoissa. Käymme myös läpi mitä erilaisia ammattinimikkeitä tämän alta löytyy ja kuinka näihin voi kouluttautua.

Haku
Kategoriat

Miksi pikakuljetukset ovat hyvä asiakkaalle?

12 December 2019
 Kategoriat: , Blog


Tänä päivänä tilaaminen netistä on tehty hyvin helpoksi. Suosiosta kertoo sekin, että lähes jokaisella kaupalla on myös verkkokauppa. Lähes kaikkea pystyy tilaamaan ja verkkotilaamisessa viehättää myös valikoiman runsaus sekä usein edulliset hinnat. Usein verkkokaupat tarjoavat myös ilmaisen toimituksen sekä palautuksen. Joten myöskään sitä riskiä ei tarvitse ottaa, että vaate jää käyttämättömäksi jos se on väärän kokoinen, vaan sen voi palauttaa. Jos tilaus on helppoa, halutaan usein toimituskin tehdä sellaiseksi. Varsinkin tässä nykyisessä kiirellisessä maailmassa kellään ei ole malttia odottaa ja toimitusajat halutaan tietää täsmällisesti. Seuraavassa kohdassa käydään läpi mitkä ovat asiakkaan sekä verkkokaupan hyödyt pikakuljetuksissa.

 

Toimituksen nopeus

Luonnollisesti ensimmäisenä seikkana on kuljetuksen nopeus. Näin saadaan taattua asiakkaalle nopea kuljetus ja samoin verkkokaupalle se toimii kilpailuvalttina. Kaikki kuitenkin haluavat tilauksensa itselle niin nopeasti kuin mahdollista, ja jos verkkokauppa pystyy tämän lupauksen tekemään, ollaan jo pitkällä. Joskus pikakuljetus voidaan toimittaa jopa päivässä Euroopan sisällä, Suomen sisällä saman päivän aikana ja kaupungin sisällä jopa tunneissa.

 

Kotiin asti tai työpaikalle

Pikakuljetuksen etuna on myös se että kuljetuksen loppupäässä toimitukseen käytetään usein kuriiria, jolloin toimitus tuodaan kotiovelle saakka. Tarvittaessa toimitusosoitteen voi muuttaa vaikka työpaikalle, jos ei ole kotona juuri toimitusaikaan. Toimitusosoitteen muutos voi olla hyvinkin tärkeää vuorotöiden ja haastavien työaikojen takia.

 

Joustava toimitus sekä täsmällisyys

Toimitusajoissa on myöskin joustoa. Usein asiakkaalle ilmoitetaan etukäteen arvioitu toimitusaika, jotta hän tietää milloin olla vastaanottamassa toimitusta. Tarvittaessa hän voi muuttaa aikaa tai häneltä jopa kysytään toiveajankohtaa.

Täsmällisyys on myös valtti, sillä usein toimituslupaus määritellään päivän tarkkaan. Koska lähetys kirjataan seurantajärjestelmään kuljetuksen eri vaiheissa, asiakas pystyy seuraamaan sen etenemistä sekä tarkkaa arvioitua toimitusaikaa.

 

Miksi pikakuljetus ja muu ulkoistettu logistiikka kannattaa yrityksille

Kuten aiemmin mainittu, etuna on että nopeuden ja toimituksen joustavuuden voi ottaa kilpailuvaltiksi. Kun yritys jonka pääosaamisalaa ovat pikakuljetukset, he hoitavat sen ammattitaitoisesti ja käyttämällä heidän erityisasiantuntijuutta. Vastuu kuljetuksista siirtyy kuljetusyritykselle ja omaan ydinosaamiseen jää enemmän aikaa. Voitaisiin sanoa, että kuljetuspalvelut vapauttaa verkkokaupalle aikaa muuhun ja mahdollistaa täsmällisempää ja nopeampaa palvelua. Lisää tietoa pikakuljetuksista voit löytää esimerkiksi täältä: Oxline Oy.