Vuokraa auto – miksi se kannattaa?

minusta
Kuljetusala ja sen palvelut

Käytämme kuljetuspalveluja lähes joka päivä. Oli kyse sitten muutosta, tavaroiden tilauksesta tai bussimatkasta. Tässä blogissa keskitytään kuljetuspalveluiden tuottamiseen ja ostamiseen. Pureudutaan siihen mitä eri kuljetusalan palveluita on olemassa, kuinka niitä tuotetaan ja mitä kuljetusalan yrittäminen vaatii sekä millainen ala on. Annetaan vinkkejä myös kuljetusalan palveluiden ostamiseen, sillä on asioita joista kannattaa olla tietoinen, jotta palvelun hankinta menee mahdollisimman sujuvasti. Esimerkiksi muuttopalveluiden sisältöjen välillä on eroja, joista on hyvä tietää ja pari asiaa, joita muistaa kun pyytää tarjousta omalle muutolleen. Tai jos ostaa pikakuljetuspalveluita, olisi hyvä tietää eroja niiden nopeuksissa ja hinnoissa. Käymme myös läpi mitä erilaisia ammattinimikkeitä tämän alta löytyy ja kuinka näihin voi kouluttautua.

Haku
Kategoriat

Vuokraa auto – miksi se kannattaa?

6 December 2019
 Kategoriat: , Blog


Monesti kuulee nykyisin puhuttavan, että miksi hankkia omaa autoa varsinkin jos asuu kaupunkialueella. Siellä on yleensä hyvät julkisen liikenteen yhteydet työpaikkaan ja harrastuksiin, tai välimatkat taittuvat jopa kävellen tai pyörällä. Vaikka auton tarvetta ei muuten juuri olisikaan, saattaa se iskeä silloin kuin ollaan lähdössä lomamatkalle, edessä on työmatka toiseen kaupunkiin tai on muu tilapäinen tarve autolle.

 

Helppous

Autoa vuokratessa ei tarvitse kamppailla sen kanssa, missä autoa säilyttää tai mihin sen saa parkkeerattua päivästä toiseen. Varsinkin kaupungeissa asuvalle nämä asiat muodostuvat hyvinkin isoksi haasteeksi. Vuokra-autoa käyttämällä ei tarvitse myöskään huolehtia huolloista, renkaan vaihdosta tai auton pesuista. Mikä vaatii tietysti aina hieman pohdintaa, on se minkä auton valitsee, koska vuokrattavia automalleja on niin paljon. Kannattaa valintaa lähteä tekemään kuitenkin aina käyttötarpeesta, sekä siitä millainen auto on itselle miellyttävä ajaa. Vuokraa auto siis jos haluat autoilulta helpoutta.

 

Lomamatkalla

Kuulutko niihin, jotka vuokraa autoa ainoastaan silloin kuin on lomareissulla? Näin on varmasti useimman kohdalla. Näin erityisesti ulkomailla matkustaessa, jossa monet kohteet ja maisemat saattaisi jäädä näkemättä, jos välillä ei ota autoa alle. Jossain kohtaa auto onkin se ainut tapa päästä kohteeseen. Syynä voi olla myös turistibussien välttely tai halu kierrellä kohteet omaan tahtiin. Hyvin yleistä on myös, että lapsiperheet käyttävät autoa, jolloin kaiken tarvittavan saa helposti pakattua kyytiin ja päiväunet nukuttua kätevästi autossa.

Kotimaassa esimerkiksi Lappiin tullessa, auto on liikkumisen kannalta lähes välttämätön, sillä välimatkat ovat niin pitkät eri kohteiden välillä. Myös sääolosuhteet saattavat vaihdella paukkupakkasesta lumisateeseen, jolloin auton helppous houkuttaa kovasti.

 

Vakuutukset kuntoon

Se mikä kuitenkin jää itselle huolehdittavaksi on, että vakuutus tulee hankittua vuokra-autolle. Erityisesti ulkomailla vakuutuksen kanssa kannattaa olla tarkkana. Esimerkiksi joskus auton välittäjäsivusto ja itse autovuokraamo saattavat vahingossa olla myymässä samaa vakuutusta kahteen kertaan. Oma tarkkuus siis kannattaa. On hyvä myös varmistaa saako autoa viedä maan rajojen ulkopuolelle, jos tarkoitus on ajella vähän kauemmaskin. Jossain tapauksissa autoa ei saa viedä rajojen ulkopuolelle tiettyihin maihin, varsinkin jos auto on arvokas. Tämä juurikin siitä syystä jos autolle sattuu jotain näissä maissa, vakuutus ei korvaa vahinkoja jos autoa ei ollut lupa viedä maasta pois.

Lisää auton vuokrauksesta voi tiedustella sitä tarjoavilta yrityksiltä kuten Rentella Oy:ltä.